ONLINE CURSUS BASISFOTOGRAFIE


Let's do this!

AANMELDEN VOOR DE CURSUS

Heb jij een fancy spiegelreflex of systeemcamera thuis liggen met alles erop en eraan, alleen snap je niks van alle knopjes en mogelijkheden? 

Je probeert je camera wel zelf in te stellen, maar je eindigt altijd weer op de automatische stand..

Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn en kan jij binnen de kortste keren ook atlijd thuiskomen met hele mooie, scherpe en goed belichte foto's waar je trots op bent!

AANMELDEN VOOR DE ONLINE CURSUS

HET PROBLEEM


Klinkt dit herkenbaar voor jou?

 • Elke keer dat je probeert over te schakelen naar de manuele stand, wordt het gewoon te ingewikkeld, dus schakel je teleurgesteld weer terug naar automatisch.
 • Je wilt je camera wel instellen maar je raakt elke keer weer overdonderd door alle knopjes en mogelijkheden. 
 • Na het fotograferen ben je nooit echt blij met het resultaat, je foto's zijn vaak bewogen, onscherp of gewoon niet mooi of speciaal.
 • Je weet precies wat voor foto's je wilt maken, alleen je snapt niet welke instellingen je moet veranderen om dit daadwerkelijk te kunnen bereiken.
 • Je struint het hele internet af om informatie te verzamelen over het instellen van jouw camera, alleen je begrijpt niks van alle vage, technische uitleg.
 • Je bent gefrustreerd dat je niet vooruit gaat, omdat je nu al zo lang tegen het instellen van je camera aanhikt.  

Als jij je zo voelt, maak je dan geen zorgen!  

Dit is heel normaal.  

Zo voelde ik me ook in het begin.


En daarom heb ik deze cursus voor jou gemaakt!

GOED NIEUWS


Na het volgen van deze cursus:

 •  Stel jij zonder moeite je camera helemaal zelf in 
 • Lukt het jou om in elke licht situatie de juiste instellingen te kiezen 
 • Heb jij nooit meer last van bewogen foto's en zijn je foto's altijd scherp 
 • Verspil je nooit meer geld aan verkeerd apparatuur 
 • Weet je exact welke lenzen jij het beste kunt gebruiken  
 • Kan je mooie, wazige achtergronden in je foto's creëren
 • Zien je foto's zien er professioneel uit
 • Kan je zelfs de stap zetten om (betaalde) opdrachten aan te nemen

Je hebt alleen de juiste persoon nodig die dit aan je uitlegt.  

ONTMOET JE LERAAR


Jessica Jongman Photography

Hi, ik ben Jessica!

Ik ben een fulltime bruidsfotograaf en fotografie educator. Ik mag de liefde vastleggen van de leukste mensen door heel Nederland en België, en help daarnaast elk jaar meer dan 1000 fotografen met het maken van mooie foto's. 

Maar fotograferen is mij niet aankomen waaien..

Toen ik namelijk mijn eerste echte camera in handen had snapte ik niks van alle knopjes en mogelijkheden. Ik vond alles zo ingewikkeld waardoor mijn camera altijd op de automatische stand stond. Dit resulteerde in ‘gewone’ plaatjes, of foto's die onscherp of niet goed belicht waren..

Je begrijpt vast dat ik daar van baalde, want waarom had ik dan deze dure camera gekocht? 

Ik besloot om actie te ondernemen. Ik spendeerde uren aan het lezen van artikelen, boeken en het bekijken van video's over fotografie.

Ik leerde hoe ik mijn camera van binnen en van buiten kon gebruiken, zonder het mezelf te moeilijk te maken en zo ontwikkelde ik mijn carrière als fulltime fotograaf. 

Ik weet hoe ingewikkeld en technisch alles altijd wordt uitgelegd. Daarom leg ik al mijn kennis op een eenvoudige manier aan jou uit in mijn online cursus. Zodat jij niet net als ik dagen het hele internet af hoeft te struinen naar een goede uitleg.

Geloof mij, je hoeft geen jarenlange opleiding of wekelijkse avond cursus te volgen. Dit is echt de enige cursus die jij ooit nodig hebt om jouw camera helemaal zelf in te stellen en echt de allermooiste foto’s te kunnen maken!  

Dus als jij er klaar voor bent om te stoppen met 'maar wat rommelen' aan je camera, van de automatische stand af te gaan en de volgende serieuze stap te zetten, dan gaat deze cursus alles voor jou veranderen!

BEKEND VAN

RTL 4 | De Beste van Nederland | Bruid & Bruidegom Magazine | Girls of Honour | Elsevier | The Perfect Wedding

CURSUS MODULES


Dit is wat jij gaat leren in deze cursus:

Module 1 Introductie

Introductie van de cursus basisfotografie.

Module 2 De basis

In deze module leer je alles over verschillende soorten camera's. Je leert wat het verschil is tussen full frame en crop camera's en alles over lenzen.

Na deze module weet jij precies welk apparatuur jij kunt inzetten voor je fotografie.

Module 3 Manuele stand 

In deze module ga je leren hoe je op de manuele stand kunt fotograferen. Je leert alles over diafragma, sluitertijd en iso waarde en hoe je deze waardes kunt instellen zodat je altijd mooie foto's kunt maken.

Na deze module hoef jij nooit meer op de automatische stand te fotograferen.

Module 4 Scherpstellen 

In deze module ga je alles leren over scherpstellen. Er zijn verschillende manieren en modussen waarop jij kunt scherpstellen.

Na deze module begrijp jij hoe je jouw onderwerp altijd scherp op de foto krijgt.

Module 5 Functies 

In deze module leer je meer over verschillende functies van je camera zoals de witbalans, lichtmeting, fotograferen in jpg of raw en de interne flitser.

Module 6 Compositie 

In deze module ga je alles leren over het maken van goede composities. 

Na deze module weet jij hoe je jouw onderwerp kunt positioneren zodat die er in elke foto uitspringt.

Module 7 Accessoires 

In deze module leer je alles over accessoires. Er zijn namelijk veel accessoires die jij tijdens het fotograferen kunt gebruiken. Denk aan een zonnekap, lensfilters, externe flitser, geheugen-kaarten en nog veel meer. 

Module 8 Bonus 

In deze laatste bonus module ga je meer leren over hoe je om kunt gaan met het licht. Dit is een erg belangrijk aspect dat komt kijken bij het fotograferen. Daarnaast krijg je ook een introductie over fotobewerking.

STUDENTEN REVIEW


"Voordat ik deze cursus basisfotografie ging volgen heb ik eerst uren op internet gezocht, filmpjes bekeken en boeken gelezen over fotograferen. Alleen nooit snapte ik wat ik nou moest doen om tot een goede foto te komen. Door deze basiscursus viel ineens alles bij elkaar en snapte ik precies wat alle instellingen deden, hoe ik dat moest instellen en hoe alles in verhouding staat tot elkaar, zoals diafragma en sluitertijd. Af en toe pak ik het stappenplan er nog eens bij, waar ik zeker in het begin heel veel houvast aan heb gehad. Ik fotografeer nu altijd op de manuele stand!" 

Denise van der Aa

STUDENTEN REVIEW


"Direct na het volgen van deze cursus basisfotografie stapte ik over op de manuele stand en ik ben nooit meer terug gegaan"

cursus basisfotografie

Vijf jaar lang heb ik mijn spiegelreflexcamera op de automatische stand laten staan. Ik wilde wel van de automatische stand af, maar hoe dan als ik niet eens wist hoe het diafragma precies werkte. Om de basiselementen van het fotograferen te leren het ik deze cursus aangeschaft. Het fijne aan deze cursus is dat je niet alleen alles tot in detail uitgelegd krijgt, maar ook dat je achter de schermen kunt meekijken bij een professionele fotograaf. Je komt erachter welke instellingen er worden gebruikt voor foto's die jij prachtig vindt om te zien, maar welke je voor die tijd zelf niet uit je camera kon krijgen!  

Direct na het volgen van deze cursus basisfotografie stapte ik over op de manuele stand en ik ben nooit meer terug gegaan. Het is nu allemaal zo logisch dat ik niet weet wat ik nog met de automatische stand moet!  

- Marinda Pierik  

JA, DIT WIL IK OOK!

Direct - Onbeperkt - Levenslang Toegang

Eenmalige investering voor de rest van je leven!


Wanneer jij je aanmeldt voor deze online cursus, krijg je:

40+ exclusieve online lessen waarin jij leert hoe je jouw camera zelf kunt instellen en alles leert over wat bij fotograferen komt kijken.

Het exclusieve stappenplan die jou helpt om heel gemakkelijk in elke situatie de juiste instellingen te kiezen.

Verschillende vragen en opdrachten waarmee jij kunt oefenen na het kijken van de videolessen.

Direct na aankoop van de cursus levenslang toegang en altijd gratis de nieuwste updates.

Wat kost de cursus?

€89,-
inclusief 21% BTW

 • Levenslang toegang
 • 40+ diepgaande video's 
 • Oefeningen
 • Exclusief stappenplan

DIT IS VOOR JOU


Aan het einde van deze cursus..

Kan jij jouw camera volledig MANUEEL instellen en fotografeer jij nooit meer op de automatische stand. Je bezit na deze cursus zelfs over de vaardigheden om de stap te maken van hobby fotograaf naar professional!

Wist je dat..

Een van mijn cursisten 6 maanden nadat ze de cursus basisfotografie volgde, gewoon al haar eerste bruiloft fotografeerde! En nu kan ze zichzelf een professionele fotograaf noemen en maakt ze prachtig werk in opdracht voor mensen!  

LET'S SUM THIS UP


Deze cursus is perfect voor jou als..  

 •  Jij een spiegelreflex of systeemcamera hebt waarvan je nog niet de volledige potentie gebruikt
 • De manuele stand jou bang maakt
 • Je een eenvoudige uitleg wilt zonder dat het een technisch verhaal wordt
 • Je waanzinnige foto's wilt maken van jouw vakantie bestemmingen
 • Je de leukste momenten van jouw kids wilt vastleggen
 • Je van je fotografie hobby je werk wilt maken
 • Je gewoon KICK ASS foto's wilt maken
Share on Instagram