Masterclass Shoot & Edit Like a Pro.

Wil jij leren fotograferen als een echte professional? Of je nou aan de slag wilt gaan met je eigen fotografie bedrijf of mooie foto's wilt maken van je alledaagse leven.. deze Masterclass is voor jou. Ik leer jou hoe je foto's maakt en bewerkt op hoog niveau waar je écht trots op bent!

Herken jij dit?

Je komt aan op een locatie, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Het instellen van je camera lukt soms wel, soms niet en verder doe je eigenlijk maar iets.

Als je thuiskomt ben je vaak niet helemaal happy en mis je die 'wauw' factor in je foto's. Je probeert in de nabewerking hier nog iets van te maken.

Je zou heel graag fotoshoots in opdracht willen doen of je foto's naar de next level willen tillen zodat je meer klanten kunt aantrekken en je prijzen kunt verhogen.

Alleen je loopt op dit moment vast en weet niet waar je moet starten...

Wanneer jij deze cursus volgt..

 • Leer je mooie, scherpe foto's maken direct vanuit je camera.
 • Kan je in elke lichtsituatie foto's maken die aansluiten bij jouw stijl.
 • Weet jij welke plekjes je uitkiest op iedere locatie zodat je de mooiste achtergronden en composities creëert.
 • Kan je jouw foto's snel en prachtig bewerking in Adobe Lightroom.
 • Leer je klanten voorbereiden en weet je hoe je zowel koppels, portretten als gezinnen en kinderen poseert.
 • Krijg je alle tools om een professioneel fotografie bedrijf te starten, weet je welke prijzen je kunt bepalen en welke marketing strategieën je kunt toepassen.

WE STARTEN ALLEMAAL ERGENS

Before & After Foto's

In deze Masterclass deel ik ál mijn geheimen die mijn foto's hebben getransformeerd!

Waanzinnige cursus!

"Lieve Jessica, ik wil je bedanken dat je mij deze cursus adviseerde. Je hebt niks teveel gezegd dat ik hier veel aan zou hebben. Duizendmaal dank. Wat een fijne cursus en wat heb ik veel geleerd. Ik ga veel dingen zeker nog terug kijken en herhalen. Nu ga ik druk bezig om alles toe te passen! Thank you, thanks you, thank you! Liefs, Dees"

Klaar om te groeien?

Hi, ik ben Jessica en toen ik begon met mijn avontuur als fotograaf waren er zoveel dingen die ik niet wist. Wat ik vooral wilde leren was: hoe maak ik nou écht professionele foto's zoals al die andere grote fotografen? Ik miste iets in mijn eigen foto's alleen het lukte me niet om dit te veranderen.

Uiteindelijk heb ik de code gekraakt en weet ik precies wat hierbij komt kijken. Om je alvast opweg te helpen, er is niet één specifiek aspect dat je moet leren beheersen.. Nee je moet leren hoe je alles samen kunt laten werken:

Je camera instellingen, het gebruik van licht, locatie, compositie en aansturen van klanten is wat het totaal plaatje maakt.

In deze uitgebreide online Masterclass ga ik jou hierbij helpen. In ruim 10 uur aan video lessen neem ik jou stap voor stap mee in het volledige proces.

Wil jij professionele foto's leren maken, meer klanten aantrekken, je prijzen verhogen (of allemaal?), meld je dan aan voor deze Masterclass.

Dit is wat je gaat leren:

Deze Masterclass bevat alles wat jij nodig hebt om professionele foto's te leren maken en een succesvolle fotograaf te worden. In meer dan 50 video's (ruim 10 uur kijk plezier) leg ik je uit hoe je naar de next level kunt gaan met jouw foto's.

01

Master de basis

In de eerste modules van de masterclass ga ik de belangrijke basis even opfrissen. Om professionele foto's te kunnen maken is het namelijk heel belangrijk dat je fundering goed is en je hierop verder kunt bouwen.

 • Welke camera's en lenzen zijn er en kan jij gebruiken
 • De juiste instellingen kiezen in alle lichtsituaties
 • Handige accessoires en overige instellingen
 • Scherpe foto's maken

+ cheat sheet & stappenplan

02

Licht & locatie

De modules over licht, locatie en compositie zullen jouw foto's echt gaan transformeren. Door deze technieken toe te gaan passen kan jij je foto's naar een professioneel niveau tillen.

 • Leer fotograferen met natuurlijk licht
 • Omgaan met fel zonlicht, bewolking, tegenlicht en direct licht
 • Binnen fotograferen (met natuurlijk- en flitslicht)
 • Hoe pas je goede composities toe
 • Leer werken met de juiste achtergronden

03

Poseer tips & bhts meekijken

Nadat je alles hebt geleerd over de basis, licht, locatie en compositie is het tijd voor het aansturen van je klanten. Je krijgt poseer tips voor verschillende fotoshoots en om alles samen te laten komen kijk je achter de schermen mee met 2 shoots.

 • Het belang van klanten aansturen
 • Poseer tips voor koppels, zwangerschap, portretten, gezinnen en kinderen
 • Meekijken tijdens een echte loveshoot buiten
 • Meekijken tijdens een echte lifestyle koppel shoot binnen

+ posing guide voor koppels

04

Fotobewerking

Het 2e onderdeel van de masterclass gaat over de fotobewerking. Dit is de finishing touch voor je foto's. Ik werk in Adobe Lightroom Classic, je kunt dit ook volgen met Lightroom CC. Nog geen Lightroom, download dan eerst de proefversie.

 • Organiseren, importeren en selecteren van je foto's
 • Alle basis van Lightroom
 • Kijk mee met verschillende voorbeeld fotobewerkingen
 • Werken met presets en een snelle workflow creëren

05

Professioneel aan de slag

Na alle modules over het fotograferen en bewerken zijn we nog niet klaar. Als jij professioneel aan de slag wilt gaan als fotograaf dan komt er namelijk nog meer bij kijken.

 • Starten met je bedrijf & inschrijven bij de kvk
 • Jezelf specialiseren en je eigen stijl ontwikkelen
 • Je prijzen bepalen als fotograaf
 • Ik leer je alles over het klanten contact en foto's aanleveren

+ email templates voor fotografen

06

Branding & marketing

Om uiteindelijk aan klanten te komen is branding en marketing onmisbaar. Daarom neem ik je in deze module mee in de wereld van online en offline marketing voor fotografen.

 • Ik vertel je welke online marketing strategieën je kunt inzetten
 • Wat de kracht is van offline marketing en hoe je dit gebruikt
 • Alle belangrijke basis over Instagram
 • Aan de slag met personal branding

Ben jij klaar om professionele foto's te maken?

Masterclass
Shoot & Edit

Deze Masterclass is voor iedereen die wilt leren fotograferen. Of je nou professioneel aan de slag wilt gaan of alledaagse momenten uit je leven wilt vastleggen. Je snapt de basis instellingen redelijk, in de Masterclass wordt dit in de eerste module nog samengevat uitgelegd om je geheugen op te frissen.

 • Masterclass Shoot & Edit Like a Pro
 • Totaal 52 video lessen (ruim 10 uur)
 • Werkboek, cheat sheets, guides
 • Digitaal meekijken achter de schermen

€199 €149 (incl. btw)

Aanmelden

DIT KAN JIJ OOK

Before & After

Het is alweer jaren geleden dat ik de linker foto maakte. Ik had geen idee wat ik deed, hierdoor werd ik bang om foto's binnen te maken en heb ik dit zelfs lang vermeden. Terwijl het ontzettend leuk om is om in huis lifestyle sessies te doen. Gelukkig leerde ik zowel buiten als binnen met licht omgaan en dit ga ik jou ook leren in deze Masterclass!

In deze Masterclass kijk je live mee tijdens de loveshoot in huis (foto rechts) en zie je precies hoe ik te werk ga.

Kijk mee Behind the Scenes

In deze Masterclass kijk je mee met twee fotoshoots behind the scenes. Van begin tot eind zie je hoe ik een loveshoot buiten fotografeer en een lifestyle koppel shoot binnen. Beide fotografeer ik volledig met natuurlijk licht. Dit is een unieke ervaring waarmee je precies ziet hoe ik te werk ga. Je ziet hoe ik klanten aanstuur, omga met licht, de instellingen die ik gebruik en het eindresultaat.

Loveshoot in de Soesterduinen

Loveshoot in huis

30 Dagen Geld Terug Garantie!

Ik sta volledig achter deze cursus en ik geloof echt dat jij hier alles uit kunt halen om een betere fotograaf te worden. Maar als jij na het volgen van deze cursus niet tevreden bent, dan krijg jij je geld terug. Je loopt dus geen enkel risico!

FAQ

Antwoorden op Veelgestelde Vragen

Wat kost de cursus?

Je betaalt €199 €129 incl btw. (Dit is een eenmalige betaling) Betaal met iDeal, creditcard of Belgische bank. De cursus is zakelijk aftrekbaar als je bent ingeschreven bij de kvk.

Hoe weet ik of de cursus voor mij is?

Als jij naar je foto's kijkt en ziet dat je nog niet op het niveau bent waar je wilt zijn, dan is deze cursus voor jou. De cursus is geschikt voor zowel starters als voor fotografen die al even bezig zijn.

Ik kan mijn camera nog niet instellen, kan ik dit dan ook volgen?

Ik raad je aan om eerste de Masterclass Basisfotografie te volgen als je nog compleet nieuw bent met het instellen van je camera en geen idee hebt wat diafragma, sluitertijd en iso doen. In deze cursus start ik ook met de basis maar dit is meer bedoeld om je geheugen op te frissen en begrijpen hoe ik deze basis inzet.

Hoe werkt het precies en tot wanneer kan ik me aanmelden?

De cursus volg je online via een leeromgeving. Je krijgt direct en levenslang toegang tot ruim 10 uur aan video lessen die je op je eigen tempo kunt volgen.

Ik heb niet de ambitie om professionele fotograaf te worden, is dit ook voor mij?

Zeker weten! In deze cursus staat het onderdeel fotograferen en bewerken centraal. Daarnaast zijn er nog extra onderdelen die gaan over klantencontact en de marketing van je fotografie bedrijf. Als het niet jouw doel is om hiermee aan de slag te gaan kan je deze modules overslaan.

Ik ben al fotograaf en werk al in opdracht, is dit wat voor mij?

Absoluut! Als jij voelt dat je blijft hangen en merkt dat je foto's nog wel beter kunnen worden dan is deze cursus perfect voor jou. Daarnaast ga ik je ook nog meenemen in het onderdeel marketing, branding, prijzen bepalen zodat je ook met dat onderdeel aan de slag kunt gaan.

Heb je andere vragen of twijfel je of de cursus voor jou geschikt is, mail mij naar info@jessicajongman.com.

Masterclass
Shoot & Edit

Deze Masterclass is voor iedereen die wilt leren fotograferen. Of je nou professioneel aan de slag wilt gaan of alledaagse momenten uit je leven wilt vastleggen. Je snapt de basis instellingen redelijk, in de Masterclass wordt dit in de eerste module nog samengevat uitgelegd om je geheugen op te frissen.

 • Masterclass Shoot & Edit Like a Pro
 • Totaal 52 video lessen (ruim 10 uur)
 • Werkboek, cheat sheets, guides
 • Digitaal meekijken achter de schermen

€199 €149 (incl. btw)