Leer alles over brandingfotografie, theorie + praktijk

Workshop Branding Fotografie Kickstart

Wil jij je verdiepen in het fotograferen van ondernemers? Wil je leren hoe je jouw klanten goed kunt voorbereiden, een concept uitwerkt, hoe je ze aanstuurt, de juiste plekjes kiest en alle beelden bewerkt in jouw stijl?

Dan is deze workshop over branding fotografie voor jou! Ik neem je een hele dag mee in het volledige proces zodat jij thuiskomt met een hoofd vol inspiratie en een geheugenkaartje vol foto's.

Deze workshop is namelijk inclusief portfolio shoot zodat jij gelijk je portfolio kunt aanvullen met toffe branding foto's. (Let op, ik focus me voornamelijk op het vrouwelijke ondernemersshoots)

Ik wil me aanmelden

De workshop in het kort:

In deze workshop gaan we samen met een klein groepje aan de slag en leer je alles wat komt kijken bij branding fotografie.

We beginnen met alle voorbereidingen die komen kijken bij een branding shoot. Welke vragen moet je stellen, hoe maak je een goed moodboard en stel je een shotlist samen.

Daarnaast komen ook wat belangrijke basics aanbod zoals de juiste instellingen, omgaan met licht, de sfeer, compositie en poses bepalen.

Vervolgens gaan we samen een branding shoot fotograferen en zie je hoe ik te werk ga in de praktijk. Deze beelden mag je gebruiken voor je portfolio. We delen de groep op tijdens de shoot zodat er voldoende ruimte is voor iedereen.

Tot slot gaan we samen deze beelden bewerken en is er voldoende ruimte om al je vragen te stellen.

 • Combinatie van Theorie & Praktijk
 • Voorbereiding branding shoot
 • Poseren, licht & locatie
 • Branding shoot in mijn daglicht studio
 • Marketing brandingfotograaf
 • Aan de slag met fotobewering
 • Ruimte voor al je vragen
 • Connect met andere fotografen

Het programma

Theorie

We starten de dag met theorie. Ik ga het hebben over alles wat komt kijken bij een branding shoot. Van de voorbereiding, instellingen tot aan het aansturen van je klanten.

Praktijk: Fotoshoot

Na de theorie gaan we samen een branding shoot fotograferen. Dit doen we in mijn daglicht studio. Tijdens deze fotoshoot laat ik zien hoe ik te werk ga, is er ruimte voor al je vragen en kan je beelden maken voor je eigen portfolio.

Lunch & Vragen

Daarna gaan we met elkaar lunchen en is er ook weer voldoende ruimte om mij alles te vragen. (Heb je allergieën of eet je bepaalde dingen niet, dan kan je dit vooraf doorgeven).

Foto's Bewerken

Na de lunch gaan we samen aan de slag met het bewerken van onze foto's die we hebben gemaakt tijdens de fotoshoot. Ik neem je mee in mijn workflow in Lightroom Classic en help je met het bewerken van je foto's. Neem je laptop dus mee!

Ervaring van eerdere deelnemers

Super leerzaam en inspirerend

Dankjewel Jessica voor deze geweldige dag! Ondanks de grootte van de groep, 8 leerlingen, had jij alle tijd voor iedereen. Het was super leerzaam, inspirerend en geweldig goed verzorgd met een heerlijke high tea. Een van de beste workshops, zo niet de beste, die ik ooit gevolgd heb!!

IRENE
Irene Maris Fotografie

Geweldig toffe dag

Ik vond de workshop top! Genoeg ruimte voor voor vragen, een hele fijne sfeer onderling. Jessica vindt geen vraag te gek waardoor je lekker vrij kunt zijn in de vragen die je hebt, super om zo een stukje praktijk mee te pikken. Kortom: een geweldig toffe dag en heel veel geleerd!

DYONNE
DyoFotografie

Over de Host

Hey! Ik ben Jessica.

Als fotograaf en fotografie educator word ik heel gelukkig van het maken van mooie beelden en het helpen van andere fotografen. Ik begon mijn carrière als lifestyle en trouwfotograaf en later ontwikkelde ook mijn liefde voor branding fotografie.

De afgelopen jaren heb ik veel ondernemers mogen fotograferen en dit proces helemaal ontwikkeld. In deze workshop deel ik al mijn kennis met jou.

Mijn workshops worden gegeven in een fijne en vertrouwde omgeving zodat je al jouw vragen kunt stellen en in contact kunt komen met andere like-minded fotografen. Het wordt dus een hele leerzame, maar vooral ook super gezellige dag!

"Dit was een dag die ik nooit zal vergeten!
Dankjewel voor je hulp! Echt wat ik nodig had!! Forever grateful."


- Valentina Brenters

Reserveer jouw plekje - 1 april 2023

Locatie: Alcoalaan 8A, Drunen
Tijd: 09:30 - 16:30 uur (kan uitlopen)

Exclusieve Actie: Je krijgt nu €200,- op een coaching call met mij. Wil je na de offline workshop een extra coaching call met mij inplannen om achteraf nog 1 op 1 feedback te krijgen op jouw foto's en bedrijf? Ga dan voor pakket 2. Ik help je nog verder op weg een geef je een kickstart om jezelf als brandingfotograaf op de kaart te zetten. Deze coaching call duurt ongeveer 1,5 uur en plannen we binnen 3 maanden na de workshop.

Offline Workshop


Theorie & Praktijk

 • Portfolio Fotoshoot in Daglicht Studio
 • Heerlijke Lunch + Hapjes
 • Fotobewerking
 • Ruimte voor al je vragen
 • Max. 4 personen
 • Studio preset pakket twv €89


€297,- ex btw

(of betaal in 2 termijnen €150,- ex btw geef dit aan bij opmerkingen)

Aanmelden workshop

*Jouw reservering wordt 24 uur vastgehouden. Je plek is definitief na betaling!

Offline Workshop + Coaching Call achteraf

Theorie & Praktijk + Coach Call achteraf

 • Portfolio Fotoshoot in Daglicht Studio
 • Heerlijke Lunch + Hapjes
 • Fotobewerking
 • Ruimte voor al je vragen
 • Max. 4 personen
 • Studio preset pakket twv €89
 • + 1,5 uur online coaching call binnen 3 maanden na de workshop

€397,- ex btw (i.p.v. €597,-)

(of betaal in 2 termijnen €199,- ex btw geef dit aan bij opmerkingen)

*Jouw reservering wordt 24 uur vastgehouden. Je plek is definitief na betaling!


Afgelopen zaterdag meegedaan met de offline workshop van Jessica Jongman. Wat een super interessante workshop. Je krijgt theorie die je daarna direct in de praktijk gaat brengen. Jessica legt alles rustig uit en herhaling al is het 10 keer is geen probleem. Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen, en door de kleine groepsgrootte kan iedereen zijn inbreng doen. Veel geleerd en alles komt aan bod, van fotografie tot aan je eigen stijl en nabewerking. Het is zeker een aanrader! Jessica en team super bedankt voor deze fantastische dag!


- Lopke van den Heuvel

Afgelopen zaterdag meegedaan met de offline workshop van Jessica Jongman. Wat een super interessante workshop. Je krijgt theorie die je daarna direct in de praktijk gaat brengen. Jessica legt alles rustig uit en herhaling al is het 10 keer is geen probleem. Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen, en door de kleine groepsgrootte kan iedereen zijn inbreng doen. Veel geleerd en alles komt aan bod, van fotografie tot aan je eigen stijl en nabewerking. Het is zeker een aanrader! Jessica en team super bedankt voor deze fantastische dag!


- Lopke van den Heuvel

F.A.Q

Ik fotografeer nog niet zo lang is de workshop dan geschikt voor mij?

Voor deze workshop is het belangrijk dat jij je camera instellingen wel al redelijk goed kent. Hier ga ik niet heel diep op in tijdens de workshop. Natuurlijk kan je hier wel vragen over stellen. De workshop is vooral gericht op fotografen die zich willen verdiepen in branding fotografie.

Welke lenzen moet ik meenemen voor de fotoshoot?

De fotoshoot vindt plaats in mijn daglicht studio, hiervoor zijn de volgende lenzen heel geschikt: 50mm, 24-70mm, 35mm, 18-55mm. Het is fijn als je een lichtsterke lens hebt (f1.8 - 2.8) , maar over het algemeen heeft de studio voldoende licht. Een zoomlens is wat minder fijn ivm de ruimte. Eventueel kan je ook een lens van mij lenen voor Nikon of Sony camera, stuur hiervoor even een berichtje.

Ik heb geen laptop, is dat een probleem?

Voor het onderdeel foto's bewerken is het handig als je een laptop hebt met Lightroom Classic waarop je de foto's kunt bewerken. Heb je geen laptop kijk dan of je deze van iemand kunt lenen. Ik heb eventueel één extra laptop waarop iemand uit de groep kan bewerken.

Kan ik tijdens de workshop ook mijn vragen stellen?

Absoluut! De workshop is zo ingericht dat er voldoende momenten zijn om je vragen te stellen. Vooraf kan je ook al aangeven tegen welke problemen je aanloopt, zodat ik hier rekening mee kan houden.

Is de locatie bereikbaar met het OV?

De workshop locatie is minder goed bereikbaar met het OV. Het dichtstbijzijnde station is Den Bosch. Mocht je met het OV willen komen laat dit dan van te voren weten. Vaak is er wel een deelnemer die langs het station van Den Bosch rijdt.

Is er voldoende ruimte om te fotograferen tijdens de shoot?

Zeker! We nemen ruim de tijd voor de fotoshoot zodat iedereen mooie foto's kan maken voor zijn portfolio. We zijn met een klein groepje en zullen de groep ook opdelen tijdens de shoot zodat er voldoende ruimte is voor iedereen. Daarnaast help ik iedereen tijdens de shoot met persoonlijke vragen.

Kan de workshop doorgaan bij slecht weer?

Yes. De workshop geef ik in mijn daglicht studio in Drunen waar we ook de fotoshoot doen. We hoeven ons dus geen zorgen te maken om het weer.

Wat als ik na het kopen van een ticket toch niet kan komen?

Dit zou natuurlijk heel jammer zijn. Helaas is het niet mogelijk om na aankoop je ticket te annuleren. Wel mag jij je ticket aan iemand anders geven of doorverkopen. Mochten we iemand anders voor jou in de plaats kunnen regelen dan kan dit verrekend worden of kan je meedoen met een volgende editie.

Ontvang ik achteraf een certificaat?

Ja, nadat de workshop is afgelopen ontvang je een fysiek certificaat die door mij is ondertekend!

Heb je andere vragen? Mail mij dan gerust naar education@jessicajongman.com.